Spelen in coronatijd.

Spelen in Coronatijd, update 04-01-2022

Het is weer toegestaan om in flights van 4 spelers te spelen. Deze spelers dienen wel de afstandregel van 1,5 meter in acht te nemen.

Helaas blijven de horecamogelijkheden beperkt tot ‘To Go’. Het clubhuis is beperkt toegankelijk, alleen voor toiletbezoek, kassahandelingen en afhalen van drankjes voor ’to go’.

Spelen in Coronatijd, update 19-12-2021

Het demissionaire kabinet heeft gisterenavond, slechts vier dagen na het verlengen van de reeds bestaande ‘avondlockdown’, bekendgemaakt dat er nieuwe maatregelen nodig zijn om het coronavirus, en dan in het bijzonder de zeer besmettelijke omikronvariant, te beteugelen en ‘code zwart’ in de ziekenhuizen te voorkomen. Wederom beperkingen voor vrijwel alle sectoren in Nederland en dus ook voor de sport. Golf is een buitensport en heeft in deze het ‘geluk’ niet 100% dicht te gaan. Wel krijgen we aanpassingen ten opzichte van de huidige situatie.

Het goede nieuws is dat golfen mogelijk blijft (tussen 05.00 en 17.00 uur), maar wel met de beperking dat een flight uit maximaal twee spelers bestaat. Twee personen vanaf 18 jaar die buiten sporten op minimaal 1,5 meter is toegestaan. De maatregelen komen boven op de huidige maatregelen en zijn vanochtend (19 december) om 05.00 uur ingegaan. Ze gelden tot in ieder geval 14 januari 2022.

Hieronder staan de belangrijkste consequenties voor golf vanaf vanochtend 05.00 uur.

  • De horeca en niet-essentiële winkels (zoals golfshops) moeten de deuren sluiten. Golfbaanhoreca mag echter wel bezorgen en to go-faciliteiten zijn ook toegestaan (onder de bestaande voorwaarden voor afhalen).
  • Clubhuizen/sportkantines/golfwinkels moeten de deuren sluiten, maar het is wel toegestaan om de receptie in het clubhuis geopend te houden. (Leden en gasten mogen de receptie alleen betreden als ze een coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen, een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.)
  • Ook de wc’s in het clubhuis/de sportkantine mogen geopend blijven. Maar ook bij toiletbezoek geldt dat een CTB, mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht zijn.
  • Flights mogen uit maximaal twee personen bestaan.