FAQ

Veel gestelde vragen

FAQ

Is Pitch&Putt voor iedereen?
Pitch&Putt is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen (wij raden aan vanaf 8 jaar maar is geen belemmering wanneer een kind jonger is).

Mag iedereen zomaar een Pitch&Putt baan betreden?
Ja, in principe mag iedereen op een Pitch&Putt baan spelen. Voor je eigen comfort en het behoud van de banen bevelen we echter wel aan om sportschoenen te dragen of minimaal een schoen met een vlakke zool zonder profielen.

Moet ik in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB)?
Nee, je hoeft niet over een golfvaardigheidsbewijs te beschikken om Pitch&Putt te kunnen spelen. Iedereen die wil spelen is van harte welkom! Ook wanneer je nog nooit eerder gespeeld hebt, kunnen we je binnen vijf minuten voldoende basis mee geven om een leuke ronde te spelen.

Ik speel al jaren golf. Biedt Pitch&Putt mij genoeg uitdaging?
Pitch&Putt is ook zeer geschikt voor (ervaren) golfers. 70% van het golfspel is het korte spel, zoals iedere golfer weet win of verlies je daar de meeste slagen. Pitch&Putt zorgt er voor dat je in korte tijd het belangrijkste deel van het golfspel kan oefenen. Een jaar een keer per week een rondje en je golfhandicap schiet omlaag. Het is aanvankelijk wel wennen voor een golfer; op een Pitch&Putt baan word je extra uitgedaagd hoge ballen te spelen over de hindernissen.

Mag ik op een Pitch&Putt Golf baan gewoon met mijn eigen uitrusting spelen?
Ja, op een Pitch&Putt baan mag je met eigen materialen spelen. Houd hierbij wel de basis principes van Pitch&Putt in acht; namelijk dat het spel met maximaal drie clubs gespeeld wordt waarvan één een putter is. Er is natuurlijk niets op tegen om tijdens een oefenronde met verschillende ijzers te spelen. Er is -voor de duidelijkheid- ook materiaal aanwezig voor gebruikers die dit niet zelf meegenomen hebben of bezitten.

Voor welke groepen is Pitch&Putt geschikt?
Pitch&Putt is voor iedereen geschikt, zowel individueel als in groepsverband (bedrijfsuitje, familie bijeenkomst of een sportvereniging). Een uitje is goed te combineren met een leuk lunch, BBQ of diner-arrangementen. Een rolstoel is niet overal mogelijk, dit gaat in overleg met de baanbeheerder.

Zijn er ook prijzen voor de winnaar?
Die zijn altijd aanwezig op aanvraag. Bespreek dit bij je reservering en de opties worden doorgenomen. Bijvoorbeeld een heuse Pitch&Putt medaille voor het winnende team. Er wordt namelijk overwegend in teamverband gespeeld om zo een stuk gezelligheid toe te voegen en de verschillende niveaus samen te brengen. Ook de minder getalenteerde speler kan op deze wijze prima met de geoefende golfer spelen.