Veelgestelde vragen

Over de organisatie Pitch&Putt Golf

Waar is Pitch&Putt Golf ontstaan?
De bakermat van Pitch&Putt Golf ligt in Ierland en Engeland. Al sinds 1935 zijn daar op de vele banen duizenden actieve spelers te vinden. Met name in Ierland worden er wekelijks toernooien en competities gespeeld. De eerste Pitch&Putt Golfbaan in Nederland werd in 1998 in Koekange geopend. De oprichters in ons land hebben mee aan de wieg gestaan van de oprichting van internationale Bonden waarbij al 19 landen betrokken zijn.

Hoeveel Pitch&Putt Golfbanen zijn er in Nederland?

Pitch&Putt Golf kan je in Nederland al op 15 banen spelen.

Komt er ook een Pitch&Putt Golfbaan bij mij in de buurt?
Pitch&Putt, is continue bezig met ontwikkelen van nieuwe vestigingen. Doelstelling is een landelijke dekking te realiseren door het openen van gemiddeld drie nieuwe vestigingen per jaar. De missie is om op maximaal een half uur rijden van iedere inwoner van Nederland een speelmogelijkheid creëren.

 

Over het spel Pitch&Putt Golf

Is Pitch&Putt Golf voor iedereen?
Pitch&Putt Golf is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Mag iedereen zomaar een Pitch&Putt Golf baan betreden?

Ja, in principe mag iedereen op een Pitch&Putt baan spelen. Voor je eigen comfort en het behoud van de banen bevelen we echter wel aan om sportschoenen te dragen of minimaal een schoen met een vlakke zool zonder profielen.

Moet ik in het bezit zijn van een golfvaardigheidsbewijs (GVB)?

Nee, je hoeft niet over een golfvaardigheidsbewijs te beschikken om Pitch&Putt Golf te kunnen spelen. Iedereen die spelen wil is welkom! Ook wanneer je nog nooit eerder gespeeld hebt, kunnen we je binnen vijf minuten voldoende basis mee geven om een leuke ronde te spelen.

Ik speel al jaren golf. Is Pitch&Putt Golf wel wat voor mij?

Pitch&putt is ook zeer geschikt voor (ervaren) golfers. 70% van het golfspel is het korte spel, zoals iedere golfer weet win of verlies je daar de meeste slagen. Pitch&Putt Golf zorgt er voor dat je in korte tijd het belangrijkste deel van het golfspel kan oefenen. Een jaar een keer per week een rondje en je golfhandicap schiet omlaag. Het is aanvankelijk wel wennen voor een golfer; op een pitch&putt baan word je extra uitgedaagd hoge ballen te spelen over de hindernissen.

Mag ik op een Pitch&Putt Golf baan gewoon met mijn eigen uitrusting spelen?

Ja, op een Pitch&Putt Golfbaan mag je met eigen materialen spelen. Houd hierbij wel de basis principes van Pitch&Putt Golf in acht; namelijk dat het spel met maximaal drie clubs gespeeld wordt waarvan één een putter is. Er is natuurlijk niets op tegen om tijdens een oefenronde met verschillende ijzers te spelen. Er is -voor de duidelijkheid- ook materiaal aanwezig voor gebruikers die dit niet zelf meegenomen hebben of bezitten.

 

Over het boeken van een groepsuitje

Voor welke groepen is Pitch&Putt Golf geschikt?
Pitch&Putt Golf is voor iedereen geschikt, zowel individueel als in groepsverband (bedrijfsuitje, familie bijeenkomst of een sportvereniging). Een uitje is goed te combineren met een leuk lunch, BBQ of diner-arrangementen. Een rolstoel is niet overal mogelijk, dit gaat in overleg met de baanbeheerder.

Zijn er ook prijzen voor de winnaar?

Die zijn altijd aanwezig op aanvraag. Bespreek dit bij je reservering en de opties worden doorgenomen. Bijvoorbeeld een heuse Pitch&Putt Golf medaille voor het winnende team. Er wordt namelijk overwegend in teamverband gespeeld om zo een stuk gezelligheid toe te voegen en de verschillende niveaus samen te brengen. Ook de minder getalenteerde speler kan op deze wijze prima met de geoefende golfer spelen.