Het golfspel voor iedereen!

Pitch&Putt baan

Golfen voor iedereen!

Pitch&Putt Golf is een moderne sport die overal ter wereld wordt gespeeld. Dat is niet zo gek, want Pitch&Putt Golf is op elk niveau spannend en uitdagend. En iedereen kan het! Pitch&Putt Golf is opgezet als publiekssport en is daarom betaalbaar, toegankelijk en open voor iedereen die het wil spelen.

Variërende holes

Het spel wordt gespeeld op een kleine 18-holes golfbaan. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen 30 en 70 meter. Door deze ‘kleine’ afstanden is het spel geschikt jong en oud. Ook mensen die nog nooit golf hebben gespeeld, kunnen op een Pitch&Putt baan uitstekend uit de voeten.

Teambuilding activiteit

Groepen groter dan 5 personen spelen volgens het Texas Scramble systeem: u speelt met verschillende teams van maximaal 4 personen tegen elkaar. Iedereen slaat af en het spel wordt vervolgd bij de ‘beste bal’. Dit komt het spelplezier en de speelsnelheid ten goede. Het is een ideale manier om de teambuilding te bevorderen en ook minder geoefende spelers kunnen goed meekomen in deze spelvorm.

Van jong tot oud

In Engeland en Ierland speelt bijna iedereen, van jong tot oud, wel eens een rondje Pitch&Putt. Wist u dat de beste golfer ter wereld Tiger Woods al op 3-jarige leeftijd begonnen is met Pitch&Putt Golf?

Golfen zonder ervaring

U hoeft niet te kunnen golfen om op onze baan te mogen spelen. Na een korte instructie kan iedereen zelfstandig golfen. Een dure uitrusting hoeft dus niet te worden aangeschaft. Het gebruik van alle materialen, golfclubs (slagstokken), ballen, tees en scorekaarten, zijn bij de prijs inbegrepen. U mag met uw eigen schoenen de baan op, mits daar geen hakken onder zitten en niet voorzien zijn van grove profielen (sportschoenen genieten de voorkeur). En dan……spelen maar!

Golfen met ervaring

Pitch&Putt is ook bijzonder geschikt voor de gevorderde golfer. Op deze kleine banen kunt u u korte spel (70% van het golfen!) aanmerkelijk verbeteren en bovendien uw niet-golfende vrienden kennis laten maken met de golfsport. De minimale leeftijd om te mogen spelen is 8 jaar. Een 18-holes ronde duurt ongeveer twee tot tweeënhalf uur.